FB Promo
Masina fara volan si pedale prezentata de Sergei Brin, cofondatorul Google, in premiera disponibila in teste pentru public
Vizite: 2543
30 mai 2014
Masina fara volan si pedale prezentata de Sergei Brin, cofondatorul Google, in premiera disponibila in teste pentru public
Masina fara volan si pedale prezentata de Sergei Brin, cofondatorul Google, in premiera disponibila in teste pentru public
Share |

Google a prezentat in premiera prototipul pentru masina care se conduce fara sofer, programata sa apara pe sosele in urmatorii ani. E o masina fara volan si pedale si a fost prezentata pentru prima data publicului de Sergei Brin, cofondatorul Google, relateaza Stirile ProTV.

Prototipul prezentat de Brin la Code Conference in California e o masina de dimensiunile unui Fiat 500, dar cu aspect futuristic, mult diferita fata de modelele Toyota sau Lexus pe care Google a testat initial sistemul anul trecut. E o masina in care incap doua persoane si condusa de un computer care se foloseste de o multime de senzori.

Prototipul prezentat in California e construit din componente auto reciclate iar motorul este electric. Bara este din spuma, iar parbrizul din plastic. Viteza de top este de doar 40 km/h din motive de siguranta. 100 de modele vor fi folosite pentru teste in aceasta vara, dar in fiecare vehicul se va afla cate un tester de siguranta, care va prelua controlul prin intermediul unui joystick in caz de urgenta.

Brin a testa personal masina Google pe un circuit. "Imediat cum m-am urcat am inceput sa-mi verific mailul. Am si uitat ca sunt in masina. E un pic de singuratate in povestea asta", spune Brin, care a strans o avere de 30 de miliarde de dolari de la lansarea Google.

Cel mai important obiectiv pentru masina Google este eradicarea accidentelor. Din acest motiv, producatorii americani de software sunt convinsi ca sunt oamenii potrivit pentru a construi masini care se conduc singure si in mare siguranta. In acest moment, 33.000 de americani mor in fiecare an in accidente de masini, in timp ce cifra atinge 1,2 milioane la nivel mondial.

Totusi, chiar Sergei Brin a recunoscut ca va mai dura ani buni pana cand masinile care se conduc singure vor putea face parte din viata noastra.

Pentru a putea introduce masinile autonome pe sosele, Google a schimbat si legile din SUA. Nevada a fost primul stat care le-a legalizat, in 2011. Florida, California si Michigan au urmat, iar acum Google incearca sa obtina licente pentru masinile care se conduc singure in toate statele americane.

Pentru a merge intr-o masina autonoma pe drumurile publice din SUA trebuie sa treci de un training riguros, in care pasagerul masinii care se conduce singura e atentionat sa nu doarma in timpul drumului si sa fie pregatit sa preia controlul orice moment. Americanii sunt foarte atenti cu acest domeniu dupa bataia de cap de la introducerea optiunii de cruise control pe masini. Sunt cazuri in care soferii au pornit pilotul automat si s-au culcat sau au facut alte lucruri care le-a distras atentia de la drum. Acest lucru a dus la accidente si la procese costisitoare pentru producatorii auto.

Sursa: Stirile ProTV

Autor: Marian Ghita
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.