FB Promo
Misterul Camerei de Chihlimbar, a opta minune a lumii | VIDEO si FOTO GALERIE
Vizite: 3147
26 iunie 2012
 Misterul Camerei de Chihlimbar, a opta minune a lumii | VIDEO si FOTO GALERIE
Misterul Camerei de Chihlimbar, a opta minune a lumii | VIDEO si FOTO GALERIE
Share |
Capodopera artei chihlimbarului este legendara Camera din chihlimbar, din Palatul Ecaterina din Sankt Petersburg, supranumită și “a opta minune a lumii”. 
 
Camera de chihlimbar” avea o suprafață de 1080 de metri pătrați, tapetați cu chihlimbar și foiță de aur, și cu mobilier din aceeași piatră semiprețioasă.
 
În 1941, trupele germane au invadat Uniunea Sovietică, furând cu totul Camera de Chihlimbar. După declanșarea bombardamentelor Aliaților asupra Germaniei, în august 1944, Camera a fost ascunsă și, în ciuda strădaniilor vânătorilor de comori, camera nu a mai fost descoperită.
 
Unii cred ca in timpul Celui De-al Doilea Război Mondial, în timp ce s-a încercat transportul camerei din Rusia în Germania, ambarcațiunea care ducea cele 27 de cufere cu prețioasa comoara s-a scufundat în mare.
 
 

 

Sursa: Antena 3
Foto: filmapia
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.