FB Promo
Independentii care vor sa intre in Parlament
Vizite: 1806
28 noiembrie 2016
Independentii care vor sa intre in Parlament
Independentii care vor sa intre in Parlament
Share |

45 de candidați independenți vor fi pe buletinele de vot la alegerile parlamentare din acest an. Dintre ei, doar patru au mai fost parlamentari. Majoritatea se vor lupta pentru un mandat de deputat și doar cinci au intrat în cursa electorală pentru a deveni senatori. Nu se lasă descurajați de istorie: singurul candidat independent ales vreodată în Parlamentul României a fost Antonie Iorgovan, la alegerile din mai 199, relateaza Digi24.

Lipsa „infrastructurii” nu este singurul minus cu care se confruntă un parlamentar neafiliat. Are de cinci ori mai puțin timp alocat pentru luările de cuvânt în plen și își poate explica votul doar la finalul ședinței de plen și nu după vot, așa cum fac liderii partidelor.

Theodor Paleologu, candidat independent: „E foarte plăcut să fii independent. Oamenii te votează pentru că le placi tu ca om! Nu după logica răului mai mic, ci pentru că aderă la ideile mele, pentru că au încredere în experiența mea.”

La nivel național, cei mai mulți candidați independenți sunt la Galați și Timișoara, patru, respectiv trei aspiranți pentru un mandat de deputat.

Radu Magdin, analist politic: „Sunt rațiuni care țin de legislație, dar și rațiuni privind schimbarea felului în care oamenii se raportează la politică. Eu cred că este foarte bine că există concurență, perspectivă.”

Pentru a intra în Parlament, independenții trebuie să obțină 3,4% din voturile exprimate în circumscripția în care candidează.

Sursa: Digi24
Foto: PresaLiberă.net
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.