FB Promo
Germania | 18 persoane ranite in timpul altercatiilor dintre grupurile de extrema-dreapta si pro-imigranti
Vizite: 1250
2 septembrie 2018
Germania | 18 persoane ranite in timpul altercatiilor dintre grupurile de extrema-dreapta si pro-imigranti
Germania | 18 persoane ranite in timpul altercatiilor dintre grupurile de extrema-dreapta si pro-imigranti
Share |

18 persoane au fost rănite sâmbătă la Chemnitz, Germania, în timpul unor noi demonstrații ale grupurilor de extremă-dreapta. Ministrul german de Externe, Heiko Maas, le-a spus duminică cetățenilor că sunt prea leneși atunci când vine vorba să combată rasismul și să lupte pentru democrație, scrie AP, relateaza Hotnews.

18 persoane au fost rănite, inclusiv trei ofițeri de poliție, în timpul ciocnirilor de sâmbătă dintre grupurile de extremă-dreapta și grupurile pro-imigranți. 

Aproximativ 4.500 de protestatari ai extremei-drepte în Chemnitz. Pe de altă parte, aproximativ 4.000 de persoane pro-imigrație au organizat o contramanifestație.

După ce demonstrațiile s-au încheiat, grupuri mici s-au ciocnit între ele, a raportat poliția. 

Soeren Bartol, un parlamentar social-democrat, a scris pe Twitter că după sfârșitul protestului el și grupul său ”au fost atacați de naziști” care au distrus steagurile partidului și care i-au atacat fizic pe unii dintre ei. 

Ministrul Heiko Maas a lansat un apel către cetățeni să lupte împotriva rasismului și pentru democrație.

”Trebuie să ne dăm jos din canapea și să deschidem gura”, a spus Heiko Maas într-un interviu pentru săptămânalul Bild am Sonntag. ”Generației noastre i-a fost dată libertatea, statul de drept și democrația drept cadou. Nu a trebuit să luptăm pentru ele; (acum) luăm prea mult de-a gata”, a adăugat el.
 
Activiștii de extremă-dreapta și grupurile de stânga s-au ciocnit deja luni la Chemnitz, la o zi după moartea unui bărbat german în vârstă de 35 de ani.
Sursa: HotNews
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.