FB Promo
Experti ONU: Actiuni masive de exterminare a detinutilor au loc in penitenciare din Siria
Vizite: 810
9 februarie 2016
Experti ONU: Actiuni masive de exterminare a detinutilor au loc in penitenciare din Siria
Experti ONU: Actiuni masive de exterminare a detinutilor au loc in penitenciare din Siria
Share |

Actiuni masive de exterminare a detinutilor au loc in inchisorile aflate in subordinea Administratiei Bashar al-Assad, acuza Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, conform site-ului cotidianului Le Figaro citat de Mediafax, relateaza HotNews.

"Multi detinuti au murit dupa ce au fost batuti sau supusi altor acte de tortura", anunta anchetatori ai Consiliului ONU pentru Drepturile Omului, denuntand o "politica de exterminare" a persoanelor aflate in penitenciare.

"Este evident ca autoritatile guvernamentale care administreaza inchisorile sunt la curent cu decesele produse pe scara masiva", precizeaza expertii Natiunilor Unite. Zeci de mii de persoane, inclusiv femei si copii, zac in conditii mizerabile in penitenciarele guvernamentale din Siria.

Siria se confrunta, incepand din martie 2011, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste 250.000 de morti.

Sursa: HotNews.ro
Foto: reuters.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.