FB Promo
Evaluarea Natională: Calendarul probelor / Contestatiile pot fi depuse online
Vizite: 2997
15 mai 2020
Evaluare Nationala
Evaluare Nationala
Foto: Evaluare Nationala
Share |

Metodologia de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, din anul școlar 2019-2020, a fost actualizată, transmite Agerpres. Iată modificările și calendarul probelor de evaluare, relateaza HotNews.

Modificări și completări aduse metodologiei:

- Elevii aflați în izolare/confirmați pozitiv cu noul coronavirus vor susține probele conform unei proceduri speciale, elaborate de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale în vederea susținerii probelor cu subiectul de rezervă, se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în calendarul de desfășurare a EN VIII.

- Programele pentru disciplinele de examen, valabile pentru acest an, sunt cele aprobate prin ordinul ministrului educației și cercetării nr. 4.115/2020. Din structura acestora au fost eliminate conținurile ce urmau a fi parcurse în semestrul al II-lea.

- Contestațiile pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

- Supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală, de minimum un asistent, cadru didactic de altă specialitate decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susține proba.

 - Depunerea/transmiterea contestațiilor se va realiza pe data de 22 iunie, între orele 16:00 - 19:00 și pe data de 23 iunie între orele 08:00 - 12:00.

Calendarul Evaluării Naționale 2020

2 - 5 iunie
înscrierea elevilor

15 iunie
probă scrisă: Limba și literatura română

17 iunie
probă scrisă: Matematică

18 iunie
probă scrisă: Limba și literatura maternă

22 iunie
Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)

22 iunie (orele 16:00 - 19:00)
Depunerea contestațiilor

23 iunie (orele 8:00 - 12:00)
Depunerea contestațiilor

23-26 iunie
Soluționarea contestațiilor

27 iunie
Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Sursa: HotNews
Foto: Agerpres
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.