FB Promo
România mea și-a ta - vasală Energiei, Bisericii și Securității
Vizite: 2224
16 ianuarie 2012
România mea și-a ta - vasală Energiei, Bisericii și Securității
România mea și-a ta - vasală Energiei, Bisericii și Securității
Share |

 Una dintre problemele fundamentale ale României este omniprezența politicului în spațiul public. De la politizarea totală a sistemului administrativ și până la căpușarea politică a companiilor de stat - de la cele mai insignifiante, la cele strategice - partidele din România nu iartă nimic, țesând rețele complexe de conducte prin care banul public se scurge cu debite impresionante spre grupurile de interese politico-economice.

 

Societatea civilă, cât a mai rămas din ea, are o voce de „castrati", iar justiția este ea însăși emasculată de târgurile bilaterale pe care le încheie mulți magistrați cu politicienii și magnații specializați în devalizare, dar și printr-o suită de lacune legislative care descurajează sau chiar fac imposibilă ținerea sub control a relațiilor necuvenite dintre oamenii și structurile statului și oamenii și structurile grupurilor private de interese.

Sursa: romanialibera.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.