FB Promo
REPORTAJ: Funeraliile lui Cioaba, fara prea mult fast, dar cu incoronarea a doi regi ai romilor
Vizite: 2212
25 august 2013
REPORTAJ: Funeraliile lui Cioaba, fara prea mult fast, dar cu incoronarea a doi regi ai romilor
REPORTAJ: Funeraliile lui Cioaba, fara prea mult fast, dar cu incoronarea a doi regi ai romilor
Share |

Funeraliile lui Florin Cioabă, la șase zile de la decesul acestuia, au fost mai puțin fastuoase decât anunțase familia acestuia. Programul comunicat nu a coincis cu ceea ce s-a întâmplat de fapt, iar surpriza cea maimare a fost încoronarea ca regi ai romilor a ambilor fii ai lui Cioabă.

 Funeraliile autoproclamatului rege al romilor Florin Cioabă au reunit, vineri, sute de lideri ai romilor din țară și mii de curioși pe străzile Sibiului, însă participarea a fost extrem de redusă, față de estimări. Principalul moment a fost proclamarea ambilor fii ai lui Florin Cioabă ca regi ai romilor, deși Consiliul de coroană al romilor hotărâse, cu aproximativ 12 ore în urmă, ca fiul cel mare, Dorin, să poarte coroana tatălui său.

La palatul familiei Cioabă, situat la ieșirea din Sibiu către Alba Iulia, au început să se adune oameni în jurul orei 10.30. În curtea și în fața casei familiei Cioabă s-au strâns lideri ai comunităților de romi din mai multe județe din țară, iar pe partea cealaltă a drumului, zeci de curioși veniți să asiste la ceremonia la care se vorbea despre o participare de 100.000 de persoane.

Pentru ca totul să decurgă fără incidente, familia Cioabă a angajat o firmă de securitate, cel puțin zece bodyguarzi îmbrăcați în negru fiind prezenți în curtea casei lui Cioabă pentru a îndeplini rolul de agenți de ordine. La rândul lor, autoritățile din Sibiu s-au mobilizat, câteva zeci de jandarmi și mai mulți polițiști fiind trimiși în zona din apropierea "Casei Regale".

Una dintre benzile de mers de pe Șoseaua Alba Iulia a fost blocată cu garduri metalice, iar circulația în zonă s-a desfășurat dirijat, ulterior jumătate din drum fiind ocupat pe o distanță de câteva sute de metri.

Cu puțin înaintea orei 11.00, au început să-și facă apariția grupuri mari de romi, femeile îmbrăcate în straie specifice combinând moda veche, respectiv fusta lungă, baticul și salbele, cu elemente vestimentare moderne, precum pantofi cu toc înalt și talpă groasă. Bărbații și-au făcut apariția în costume colorate, ceasuri de aur, telefoane de ultimă generație și mașini de zeci de mii de euro.

Sursa: Mediafax
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.