FB Promo
Ion Iliescu, demonstrant protestatar, Sorin Rosca Stanescu penelist
Vizite: 1795
20 ianuarie 2012
Ion Iliescu, demonstrant protestatar, Sorin Rosca Stanescu penelist
Ion Iliescu, demonstrant protestatar, Sorin Rosca Stanescu penelist
Share |
Este dincolo de ceea ce mintea poate pricepe: deci cel care striga, in mai si iunie 1990, ca nu este admisibila inchiderea circulatiei, ca viata trebuie sa-si urmeze cursul normal, ca demonstrantii din Piata Universitatii sunt forte destabilizatoare platite de agenturi, marele inamic al zonei libere de neo-comunism, omul responsabil pentru confiscarea Revolutiei in decembrie 1989 si pentru fratricidul din iunie 1990, este azi campionul protestului public.

Cel care a fraudat semantic limba romana si morala cand i-a numit pe demonstrantii din 1990 golani, cere acum decena. O societate decenta, spune filosofia politica moderna, este una care reduce umilirea individului. Ion Iliescu s-a ocupat tocmai cu aceasta umilire, mai intai ca ideolog comunist, apoi ca sabotor al democratizarii tarii.

Este ceea ce se cheama chutzpah (pronuntat hupa), tupeul nemarginit, arogana sfidatoare, impertinena fara frane: atitudinea celui care, dupa ce-si ucide parintii, ajungand la proces, cere mila pentru un biet orfan.... citeste mai mult
Sursa: Contributors

Autor: Vladimir Tismaneanu
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.