FB Promo
Interviu cu Bernd Fabritius, primul roman ales in Parlamentul german | VIDEO
Vizite: 2400
13 noiembrie 2013
Interviu cu Bernd Fabritius, primul roman ales in Parlamentul german | VIDEO
Interviu cu Bernd Fabritius, primul roman ales in Parlamentul german | VIDEO
Share |

Schengen rămâne deocamdată un vis interzis românilor. După Franța, nici Germania nu pare să ne dorească în spațiul de liberă circulație. Am aflat cum ne vede Berlinul, într-o discuție în exclusivitate cu parlamentarul german de origine română, Bernd Fabritius, invitat, duminică, la emisiunea "Ultima Ediție".

 

Principalele declarații ale parlamentarului german de origine română Bernd Fabritius:

    Discuția intrării României în spațiul Schengen este una destul de veche.
    Eu sunt convins că România va intra în Spațiul Schengen. Eu cred că e doar o întrebare tehnică de îndeplinire a condițiilor care s-au pus pentru acest pas.
    Nu s-a dezbătut atât de mult intrarea în spațiul Schengen, ci s-a dezbătut mai mult deschiderea pieței de muncă la 1 ianuarie 2014. Dar și acest lucru, în Germania, s-a privit destul de calm. Cred că Germania are nevoie de capital, de forță de muncă bine pregătită, care poate veni, desigur, din România.
    România are nevoie de forța de muncă bine calificată. Eu m-aș bucura dacă mai mușți români bine calificați ar rămâne acasă și ar face treabă.
    Imaginea publică a României în societatea germană este mult prea nefavorabilă și nu este realistă deloc. Pe motivul că se generealizează mici scăpări. Ca deputat, pot corecta asemenea imagini. Sunt mai multe modalități de a mă implica în relațiile bilaterale.
    România are o poziție cât de cât unică prin această funcție de punte care o are - minoritatea germană din România în România și din România în Germania.
    Crește încrederea investitorilor în sistemul din România.
    Este foarte indicat ca România să aibă grijă de imaginea publică și de încrederea pe care o au investitorii economici.

Sursa: TVR
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.