FB Promo
INTERVIU: Vlad Tausance, omul care a condus comunicarea online in campania lui Klaus Iohannis | Iohannis este un BMW intr-o piata de masini coreene second hand
Vizite: 3191
20 noiembrie 2014
INTERVIU: Vlad Tausance, omul care a condus comunicarea online in campania lui Klaus Iohannis |  Iohannis este un BMW intr-o piata de masini coreene second hand
INTERVIU: Vlad Tausance, omul care a condus comunicarea online in campania lui Klaus Iohannis | Iohannis este un BMW intr-o piata de masini coreene second hand
Share |

Vlad Tausance, cel care a condus comunicarea online in campania lui Klaus Iohannis, afirma, intr-un interviu acordat Andreei Vasile si publicat pe blogul acesteia, ca, potrivit retetelor "tampite", Klaus Iohannis ar fi considerat "un produs politic greu de promovat online".

"Daca este sa ne luam dupa retete, Klaus Iohannis este un produs politic greu de promovat online. Nu face poze cu pisici (desi are peste 5 azilante la curte), refuza sa-si foloseasca familia in campanie (desi are o sotie minunata si eleganta), nu vrea sa intre in detalii despre viata personala (desi este pasionat de ciclism si de trandafiri), nu este spumos (desi are un sarcasm sibian de clasa), nu se lasa umanizat (desi este mai mult om decat om politic)", spune Vlad Tausance, inainte de a adauga:

"Stii ce? Toate retetele astea sunt niste tampenii. Tot ce am facut a fost sa fim coerenti in comunicare cu adevarata lui personalitate. Omul este un BMW intr-o piata de masini coreene second hand. Este griul-argintiu plictisitor? Sunt moderatia sau consecventa defecte? Este seriozitatea un handicap? E atat de plictisitoare decenta?".

Acesta povesteste ca s-a ocupat in principal, de "branding si de strategie online, apoi de strategie de continut, implementare, tuning si certuri cu colegii".

"Strategia a fost curata si de bun simt. Am refuzat sa cosmetizam sau sa trucam personajul real sau sa ne subestimam audienta. La schimb, am incercat sa dam munitie - text, video, foto, grafica ¬ sustinatorilor si sa incurajam initiativele grass-roots.

Din punct de vedere demografic, ne-am concentrat pe mobilizarea haului de potential in participarea la vot: 18-35 de ani, urban, adica exact populatia bastinasa de pe Facebook. Pariul meu personal a fost sa castigam influencerii, sa-i lasam pe ei sa fie exuberanti, avand in vedere ca lucram pentru un candidat sobru. Am avut in spate zeci de ore si de Giga de cercetare proprie, de chestionare si sondaje asociative, am folosit mult A/B testingul, am testat solutii de data-warehouse.

Obiectivele au relativ fost simple: sa castigam primul loc in online - peste 1.000.000 de likeuri si un reach de peste 5.000.000 - apoi sa castigam alegerile. Ne-am depasit obiectivele. Avem mai multi fani ca Merkel sau Hollande, cel mai bun engagement, dar si clipuri cu un milion de unici si peste 100.000 de share-uri, adica mai bine decat Inna sau Obama".

Sursa: http://andreeavasile.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.