FB Promo
Decizia cea mai proastă: indecizia
Vizite: 6194
2 august 2012
Decizia cea mai proastă: indecizia
Decizia cea mai proastă: indecizia
Share |

Timișoara, 2 august 2012

Da, vorbim despre (in)decizia Curții Constituționale a României. Să luăm lucrurile pe rând și să le punem în context.

Mai întâi, prin manevre care frizează ilegalitatea, se declanșează procedurile de suspendare a președintelui Băsescu. Totul merge ca pe roate până când oficialii europeni îi pun pe ai noștrii USLași să organizeze referendumul național cu prag de participare: 50%+1 din votanți trebuie să fie prezenți pentru ca referendumul să fie validat. Cu chiu, cu vai, cu lupte în discursuri și acțiuni, referendumul se desfășoară și se încheie după 16 ore în care s-au prezentat la vot puțin peste 46% din cetățenii cu drept de vot în România. Singura concluzie care ar putea reieși din toată tevatura asta e că referendumul trebuie invalidat. Până la urmă, corpul electoral a fost declarat de Ministerul Afacerilor Interne, cu date luate de la serviciile de Evidență a Persoanelor.

Doar că...

În ziua în care Curtea Constituțională s-a întrunit pentru a decide soarta referendumului, USLașii s-au trezit să conteste numărul total de votanți români. Spre seară, MAI trimite un act oficial către CCR prin care informează că numărul cetățenilor cu drept de vot este cel știut și la organizarea referendumului. În opinia mea, actul MAI subminează contestația făcută pe linie de partid. La puțin timp după, CCR primește încă o informare din partea MAI prin care se sugerează că de la stabilirea corpului electoral și până la vot e posibil să fi murit vreo 2-3 milioane de români. Și mai e foarte posibil ca proaspeții trecuți în lumea celor care nu cuvântă (nu toți, unii au pus mâna pe ștampila cu TATOV, cuvântând de dicolo de glie) să nu fie înregistrați ca atare. Deci, cine știe câți votanți are România? Nimeni nu știe și nimeni nu va putea știi vreodată, din moment ce la noi nu se mai declară milioane de morți într-o lună.

În fața acestor argumente ridicole, cei nouă judecători ai CCR au cedat. Nu au putut decide. Bineînțeles, două zile de dezbateri nu ar fi fost posibile dacă între ei exista consens. Informațiile proaspete ne spun că patru dintre ei au părăsit ședința pe la patru dupămasa, lăsându-i pe ceilalți să-și plângă pe umeri, probabil. Pentru o decizie într-un sens sau altul era nevoie de consensul a șase judecători. Pentru ca tabloul să fie mai atrăgător, Aspazia Cojocaru, judecătoarea care a primit amenințări din partea unui deținut ajutat de cel puțin doi polițiști complici, a declarat la plecare că în opinia ei referendumul trebuia invalidat, el desfășurându-se pe date false de la bun început.

Unde suntem?

Niciunde. Suntem, cum se spune, în pom. Leul a scăzut cu aproape 10 bani într-o oră, am rămas cu un președinte interimar de pus în ramă și cu un Guvern care se contestă singur declarând că nu e în stare să ne spună câți suntem în țara asta. Judecătorii CCR se spală frumos pe mâini și pleacă în vacanță, înaintând pretextul că ei nu pot lua decizii decât pe date concrete. Bine, măi fraților, că sunteți corecți legitimând o minciună după alta. Ne ascundem după detalii tehnice și plecăm din țară, doar-doar s-or rezolva lucrurile de la sine cât timp noi sorbim un Martini.

Eu știam că legea se interpretează și se aplică. Au primit contestații. LE-AU RESPINS CA FIIND INADMISIBILE. Apoi au plecat. Cei nouă Pilați din Pont nu au putut lua o decizie. S-o luăm noi?

Sursa: infoo/sideswept digest

Autor: Mihai Lazăr
Spune-ti parerea
Flori
02 August 2012, 19:33
La puțin timp dupã, CCR primește încã o informare din partea MAI prin care se sugereazã cã de la stabilirea corpului electoral și pânã la vot e posibil sã fi murit vreo 2-3 milioane de români. Și mai e foarte posibil ca proaspeții trecuți în lumea celor care nu cuvântã (nu toți, unii au pus mâna pe ștampila cu TATOV, cuvântând de dicolo de glie) sã nu fie înregistrați ca atare. Deci, cine știe câți votanți are România? Nimeni nu știe și nimeni nu va putea știi vreodatã, din moment ce la noi nu se mai declarã milioane de morți într-o lunã..................bine gandit, bine scris :)
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.