FB Promo
Cum se pregateste un presedinte laureat al premiului Nobel pentru Pace de razboiul cu Siria? Ce a raspuns Barack Obama? VIDEO
Vizite: 2652
9 septembrie 2013
Cum se pregateste un presedinte laureat al premiului Nobel pentru Pace de razboiul cu Siria?  Ce a raspuns Barack Obama? VIDEO
Cum se pregateste un presedinte laureat al premiului Nobel pentru Pace de razboiul cu Siria? Ce a raspuns Barack Obama? VIDEO
Share |

Președintele american, Barack Obama, a fost confruntat miercuri de un jurnalist suedez în privința războiului din Siria, la mai puțin de o zi de sosirea oficialului la summitul G20 din Rusia unde ar urma să fie decisă o intervenție în statul din Orientul Mijlociu, scrie Business Insider, citând o informație publicată inițial în The Blaze., relateaza Ziarul Financiar.

Obama a fost prezent miercuri la Stockholm, unde s-a întâlnit pentru prima dată cu premierul suedez Frederik Reinfeldt. În conferința de presă comună susținută de cei doi oficiali, Obama a fost întrebat de un reporter: "mă întrebam, dacă ați putea descrie dilema de a fi un laureat al Premiului Nobel pentru Pace care se pregătește să atace Siria?".
 
Prima reacție a lui Obama a fost să-i recomande reporterului să studieze discursul de la primirea premiului Nobel, în care președintele american se recunoaște umil nedemn de distincție comparativ cu precedenții laureați, iar apoi a comentat că uneori forța militară este necesară.
 
"Ceea ce am mai spus în discursul meu a fost și provocarea cu care ne confruntăm noi toți cei care credem în pace, dar care ne confruntăm cu o lume care e plină de violență. Întrebarea care se pune atunci e care sunt responsabilitățile noastre în această situație.Întrebarea cu care ne confruntăm ca lideri politici este de la ce punct trebuie să luăm măsuri împotriva celor care se ridică împotriva umanității? Când văd 400 de copii gazați și peste 1.400 de civili fără simțire într-un mediu în care au murit deja câteva zeci de mii, atitudinea corectă morală nu este să stai deoparte și să nu faci nimic", a argumentat liderul american.
 
Premiul Nobel pentru Pace pentru 2009 a fost acordat presedintelui american, Barack Obama, pent
Sursa: Ziarul Financiar
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.