FB Promo
Doua distrugatoare americane se apropie de coastele siriene | Armata lui Bashar Assad in alerta
Vizite: 1166
10 aprilie 2018
Doua distrugatoare americane se apropie de coastele siriene | Armata lui Bashar Assad in alerta
Doua distrugatoare americane se apropie de coastele siriene | Armata lui Bashar Assad in alerta
Share |

Două distrugătoare americane dotate cu lansatoare de rachetă „Tomahawk“ au fost trimise în Marea Mediterană în contextul acuzațiilor aduse de SUA de utilizare a armelor chimice de către militarii sirieni în orașul Duma. Armata siriană a fost plasată în alertă, în perspectiva unor lovituri internaționale, iar Rusia și China se opun unei asemenea intervenții, relateaza Adevarul.

 „Distrugătorul american USS Donald Cook având la bord lansatoare de rachete cu lansator de rachete "Tomahawk" se află deja în partea de Est al Mării Mediterane, și ar putea să aplice lovituri asupra Siriei, dacă va primi ordin de la președintele american Donald Trump. Nava americană se afla la 100 de kilometri de portul sirian Tartus care adăpostește baza logistică a marine ruse", relatează CNN Turk.

Potrivit ziarului turc Hurriyet, câteva avioane militare rusești au zburat deasupra crucișătorului american, însă Pentagonul a negat această informație. Al doilea, distrugător USS Porter, ar putea ajunge acolo în câteva zile", anunță publicația „Wall Street Journal“, făcând referire la o sursă din Pentagon. Președintele SUA, Donald Trump, a acuzat Rusia și Iranul de susținerea liderului sirian Bashar Assad în contextul unui atac chimic în orașul Duma și a anunțat că în decursul câtorva zile va lua o decizie cu privire la eventualele măsuri de răspuns.

Moscova și Damascul au negat informațiile cu privire la utilizarea de către militarii sirieni a unei bombe cu clor. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a declarat că astfel de știri false au drept scop protejarea teroriștilor și justificarea unor eventuale lovituri militare din afară. Statele Unite ale Americii examinează posibilitatea utilizării forței militare împotriva Siriei în urma unui pretins atac chimic în orașul Duma.

Experții presupun că SUA ar putea să aplice lovituri cu rachete Tomahawk asupra Siriei fără nicio coordonare cu ONU sau aliații săi, așa cum s-a întâmplat și acum un an, tot după un atac chimic asupra civililor.

Sursa: Adevarul
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.