FB Promo
Decizii la Bruxelles in criza refugiatilor. Acord pentru un plan in 17 puncte
Vizite: 995
26 octombrie 2015
Decizii la Bruxelles in criza refugiatilor. Acord pentru un plan in 17 puncte
Decizii la Bruxelles in criza refugiatilor. Acord pentru un plan in 17 puncte
Share |

Țările confruntate cu un aflux masiv de imigranți care vin în Europa folosindu-se de ruta Balcanilor au decis duminică seara să creeze 100.000 de noi locuri de primire, dintre care 50.000 vor fi înființate în Grecia, a anunțat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, într-o conferință de presă susținută alături de cancelarul Angela Merkel și de Înaltul comisar ONU pentru refugiați, Antonio Guterres, relateaza Digi24.

Reuniți într-un mini-summit de urgență, liderii din opt țări UE aflate pe această rută, cărora și s-au adăugat omologii din Serbia, Macedonia și Albania, au acceptat să-și sporească actuala capacitate de primire, astfel încât, în total, să se ajungă la 100.000 de locuri. România a fost reprezentată la summit de președintele Klaus Iohannis.

Liderii Uniunii Europene au discutat în formulă restrânsă la Bruxelles mai bine de șase ore, în încercarea de a găsi noi soluții la problema refugiaților. În cele din urmă, au căzut de acord asupra unui plan în 17 puncte. Printre măsuri figurează și descurajarea deplasării imigranților către granițele altei țări din regiune fără informarea prealabilă a țărilor vecine.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.