FB Promo
Constructia spitalului regional Timisoara, asumata de Guvern | Proiectele spitalelor din Cluj, Craiova, Iasi, in faza avansata
Vizite: 1741
15 iulie 2018
Constructia spitalului regional Timisoara, asumata de Guvern | Proiectele spitalelor din Cluj, Craiova, Iasi, in faza avansata
Constructia spitalului regional Timisoara, asumata de Guvern | Proiectele spitalelor din Cluj, Craiova, Iasi, in faza avansata
Share |

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a participat, la Iași, la prezentarea modelului arhitectural al spitalului regional care se va construi aici. Proiectele spitalelor regionale de la Cluj, Craiova și Iași se află într-o fază avansată de pregătire, în timp ce intenția construirii unui astfel de spital la Timișoara a fost anunțată recent de premierul Dăncilă, relateaza Tion.ro.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat la finalul lunii iunie, în ședința de Guvern, că realizarea unui spital regional la Timișoara se află între cele opt proiecte strategice de investiţii care vor fi realizate în parteneriat public-privat.

 

 

Ministrul Sănătății, Sorin Pintea, a declarat în 13 iulie, la Iași, că realizarea celor opt spitale regionale, printre care și cel din Timișoara, este asumată în Programul de Guvernare, iar proiectele spitalelor din Cluj, Craiova și Iași se află în fază avansată de pregătire.

Spitalul Regional din Iași va fi construit. Există finanțare și un proiect avansat. În Programul de Guvernare este asumată construcția a 8 spitale regionale la Timișoara, Târgu-Mureș, Constanța, Brăila-Galați, Brașov, Cluj, Craiova, Iași. Proiectele spitalelor regionale Cluj, Craiova, Iași se află într-o fază avansată de pregătire”, a spus ministrul Sănătății, vineri, la Iași.

La fel ca celelalte spitale regionale care urmează să se construiască, spitalul regional din Timișoara va fi, conform reprezentanților Guvernului, un spital clinic organizat cu o structură de specialități, cu o platformă complexă de investigații și intervenții terapeutice clinice și paraclinice, care va asigura asistență medicală pentru cazurile medicale complexe. Spitalul din Timișoara va fi dotat cu heliport și elicopter pentru urgențe, precum și cu clinici de specialitate și centre de cercetare.

Sursa: tion.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.