FB Promo
Columna lui Traian, luminata in culorile drapelului Romaniei | Prima vizita de stat in Italia a unui sef de stat roman, in ultimii 45 de ani
Vizite: 1129
14 octombrie 2018
Columna lui Traian, luminata in culorile drapelului Romaniei | Prima vizita de stat in Italia a unui sef de stat roman, in ultimii 45 de ani
Columna lui Traian, luminata in culorile drapelului Romaniei | Prima vizita de stat in Italia a unui sef de stat roman, in ultimii 45 de ani
Share |

Columna lui Traian e luminată, în această seară în culorile drapelului României, cu prilejul vizitei președintelui Klaus Iohannis la Roma. E prima vizită de stat în Peninsulă a unui șef de stat român, în ultimii 45 de ani.

La sosirea la Columna lui Traian, Klaus Iohannis și soția lui au fost așteptați de autorități locale și de câteva sute de persoane, între care un grup de copii din comunitatea de români din Italia. Oamenii l-au aplaudat pe Iohannis, i-au strigat numele și au scandat "Uniți salvăm toată România".

Ulterior, Columna lui Traian a fost iluminată în culorile drapelului național, moment în care oamenii au început să cânte imnul de stat al României.

„Sunt realmente emoționat... e senzațional, Columna lui Traian iluminată în tricolor, cred că un simbol mai profund și mai frumos pentru legătura între popoarele noastre nu există, și cum Columna este considerată certificatul de naștere al poporului nostru, cred că iluminarea tricolor se potrivește excepțional de bine. Este emoționant că au venit atâția oameni, foarte, foarte mulți români, lumea a cântat imnul, am avut tulnicăresele, care au acompaniat, am avut un foarte frumos spectacol organizat de municipalitate, un lucru extraordinar, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele și soția lui au discutat cu copiii, s-au fotografiat cu aceștia și le-au mulțumit celor prezenți la eveniment.

Cuplul prezidențial a participat și la un spectacol organizat în cadrul evenimentului.

Columna lui Traian va rămâne iluminată în culorile tricolorului român până la ora locală 22,30. Acesta este un moment simbolic al vizitei lui Iohannis, având încărcătură deosebită pentru relația bilaterală dintre cele două state, conform Administrației Prezidențiale.

Tot duminică, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, președintele Iohannis a avut o întrevedere cu reprezentanți de marcă ai cultelor religioase ortodox, greco-catolic și romano-catolic.

Vizita lui Klaus Iohannis în Republica Italiană are loc în contextul sărbătoririi Centenarului Marii Uniri și al aniversării a 10 ani de la ridicarea relației bilaterale dintre România și Italia la nivel de Parteneriat strategic consolidat.

Potrivit Administrației Prezidențiale, aceasta este prima vizită de stat din ultimii 45 de ani în Italia a unui șef al statului român.

Luni vor avea loc convorbiri oficiale cu președintele Italiei, Sergio Mattarella, pe teme legate de Parteneriatul strategic consolidat dintre cele două țări și de cooperarea în plan european, internațional și securitar.

Agenda vizitei mai include întrevederi oficiale cu președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, Giuseppe Conte, președintele Senatului, Maria Elisabetta Alberti Casellati, și președintele Camerei Deputaților, Roberto Fico.


Aproximativ 400 de oameni au scandat duminică seara la Roma ”PSD, ciuma roșie”, ”Uniți salvăm toată România”, ”Vrem acasă, hoții nu ne lasă”, în timpul vizitei președintelui Klaus Iohannis în Italia.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.