FB Promo
Carburantii vanduti in unele benzinarii strica masina
Vizite: 1139
13 martie 2010
Carburantii vanduti in unele benzinarii strica masina
Carburantii vanduti in unele benzinarii strica masina
Share |
Mare atentie la carburantii din benzinarii, deoarece iti pot strica masina. De multe ori, comerciantii afiseaza un produs pe panou, iar la pompa se vinde cu totul altceva.

Inspectorii ANPC au descoperit in urma unor controale neconcordante intre inscrisurile de pe panoul exterior de prezentare a carburantilor, de la pompa si din declaratia de conformitate.

Comisarii ANPC au verificat 414 statii de distributie a carburantilor, constatandu-se numeroase abateri, conform comunicatului de presa al ANPC.

La comercializarea carburantilor:

- neafisarea pretului (pe un panou sau la pompa) sau afisarea incorecta a pretului (afisarea valorii celei mai mici desi se comercializau doua tipuri de benzina si doua tipuri de motorina);
- neconcordante intre inscrisurile de pe panoul exterior de prezentare a carburantilor, de la pompa si din declaratia de conformitate (pe panoul exterior scria "motorina euro" si "benzina premium euro" iar la pompa era scris "motorina euro L diesel" si "benzina super plus fara plumb";
- comercializarea de benzina si motorina fara a fi insotite de elemente de identificare si caracterizare;
- comercializarea carburantilor fara specificarea temperaturii de filtrabilitate;
- comercializarea motorinei fara precizarea continutului de biocarburanti;
- comercializarea carburantilor fara informatii privind aditivarea
- lipsa informatiilor privind afisarea a cifrei octanice la pompa.
Astfel de abateri au fost constatate la 171 de operatori economici din judetele Brasov, Caras-Severin, Bihor, Satu Mare, Suceava, Cluj, Neamt, Botosani, Gorj, Arad, Dolj, pentru care s-au aplicat 64 de amenzi contraventionale in valoare de 268 000 lei si 74 de avertismente.
Sursa: ziare.com
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.