FB Promo
Anul scolar 2013-2014 | Se va intoarce clasa pregatitoare inapoi la gradinita?
Vizite: 3775
17 septembrie 2012
Anul scolar 2013-2014 | Se va intoarce clasa pregatitoare inapoi la gradinita?
Anul scolar 2013-2014 | Se va intoarce clasa pregatitoare inapoi la gradinita?
Share |

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prezentă, luni, la Târgu-Jiu cu ocazia deschiderii anului școlar, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu este exclusă introducerea clasei pregătitoare în grădinițe.

Ministrul Educației a precizat ca, după primul semestru, e va face o evaluare a modului cum se desfășoară cursurile în clasele pregătitoare.

"Anul școlar a început cu preocupările noastre pentru a realiza acest element de noutate, clasa pregătitoare. Trebuie să îmi permiteți să vă mărturisesc că, în urmă cu două-trei luni, nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrurile demarate pentru ca anul școlar să poată să înceapă, de aceea eforturile au fost extraordinare, și din partea Guvernului care a asigurat resursele, dar și din partea celor care trebuiau să pregătească această clasă pregătitoare. Astăzi sunt bucuroasă că putem să spunem că clasa pregătitoare începe în condiții normale. Toată cadrele didactice care intră la clasa pregătitoare sunt calificate. La jumătatea anului școlar, după primul semestru, vom face o evaluare și sigur ne gândim să întoarcem clasa pregătitoare la grădiniță, ea să rămână în învățământul obligatoriu", a declarat, luni, la Târgu-Jiu, ministrul Ecaterina Andronescu.

Ministrul Educației a adăugat că, din cauza introducerii clasei pregătitoare în școli, s-au produs foarte multe perturbații.

"Am întâmpinat foarte multe dificultăți și s-au produs foarte multe perturbații, în sensul că sunt săli de sport care s-au divizat, și-au pierdut obiectul de activitate, pentru că trebuia să încapă undeva aceste clase pregătitoare, s-au desființat laboratoare din școli gimnaziale, laboratoare de chimie, de fizică sau de biologie ca să poată face loc claselor pregătitoare. De aceea ne-a părut nespus de rău că cei care au decis, noi nu mai puteam să întoarcem înapoi, ca această clasă să meargă la școală și să nu rămână în grădință, cred că au greșit pentru că s-au produs o mulțime de perturbarții în școlile noastre cu această clasă", a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.