FB Promo
Amenda uriasa pentru Facebook, 5 miliarde de dolari
Vizite: 664
26 iulie 2019
Amenda uriasa pentru Facebook, 5 miliarde de dolari
Amenda uriasa pentru Facebook, 5 miliarde de dolari
Share |

Amendă uriașă pentru Facebook, în Statele Unite: gigantul IT a fost amendat cu cinci miliarde de dolari, pentru că nu a respectat intimitatea utilizatorilor săi. Autoritățile americane susțin că Facebook și-a înșelat clienții când le-a promis că le protejează informațiile personale. În afara penalizării, guvernul american a cerut înființarea unui comitet independent pentru protejarea vieții private. Prin urmare, Mark Zuckerberg nu va mai deține controlul absolut asupra deciziilor legate de confidențialitatea utilizatorilor, relatează Digi24.

Facebook a fost de acord să creeze un departament care să se ocupe de confidențialitatea utilizatorilor și să protejeze datele personale ale utilizatorilor în mod corespunzător, potrivit unor surse anonime citate de Reuters. Gigantul american încearcă acum să soluționeze acuzațiile protrivit cărora a compromis intimitatea utilizatorilor, făcând publice datele lor personale - celebrul caz Cambridge Analytica. De asemenea, Facebook este acuzată că nu a furnizat informații suficiente pentru aproximativ 30 de milioane de utilizatori despre un instrument de recunoaștere facială.

Ancheta a fost declanșată de Federal Trade Commission  după scandalul Cambridge Analytica, în care datele a 87 de milioane de utilizatori Facebook au fost folosite de o firmă de consultanță.

Deși amenda primită este cea mai mare din istoria industriei de tehnologie, ea nu e de natură să afecteze în mod esențial compania, care a înregistrat anul trecut un profit de 22 de miliarde de dolari și venituri de aproape 56 de miliarde de dolari.

Sursa: Digi 24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.