FB Promo
Accesul in invatamantul profesional dual, extins pana la varsta de 26 de ani
Vizite: 2849
17 noiembrie 2016
Accesul in invatamantul profesional dual, extins pana la varsta de 26 de ani
Accesul in invatamantul profesional dual, extins pana la varsta de 26 de ani
Share |

Guvernul a completat, miercuri, printr-o ordonanță de urgență, cadrul normativ privind organizarea și funcționarea învățământului profesional dual, noile modificări, operaționale din anul școlar 2017-2018, permițând accesul gratuit la programe de pregătire și persoanelor în vârstă de maximum 26 de ani, absolvente ale învățământului obligatoriu, care au întrerupt studiile, relateaza Digi24.

Actul normativ aprobat miercuri de Executiv redefinește statutul învățământului profesional dual ca formă de organizare a învățământului profesional și tehnic, desfășurat la inițiativa operatorilor economici interesați, în calitate de potențiali angajatori și parteneri de practică, pe baza unui contract de parteneriat și a unor contracte individuale de pregătire practică, în contextul asigurării de către operatorii economici a unor burse suplimentare pentru elevi, anunță Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS).

În virtutea noilor modificări, operaționale din anul școlar 2017-2018, vor avea acces la programe de pregătire profesională de tip dual, prin unitățile de învățământ de stat, în mod gratuit, și persoanele în vârstă de maximum 26 de ani, absolvente ale învățământului obligatoriu, care au întrerupt studiile, potrivit reprezentanților MENCS.

Sursa: Digi24
Foto: Scoalaedu.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.