FB Promo
ASUS Zenbo, robotul majordom pe care si-l poate permite oricine
Vizite: 2953
31 mai 2016
ASUS Zenbo, robotul majordom pe care si-l poate permite oricine
ASUS Zenbo, robotul majordom pe care si-l poate permite oricine
Share |

Compania ASUS, cunoscută pentru laptopurile sale, tocmai a lansat primul său robot-majordom, capabil să înțeleagă comenzile rostite, să vorbească și să se miște singur prin casă. Numele roboțelului simpatic și inteligent este Zenbo și costă 599 de dolari, fiind astfel mult mai accesibil pentru o familie obișnuită decât restul roboților de acest tip care sunt destul de scumpi, relateaza Digi24.

Zenbo este mic de înălțime, are o tabletă în loc de cap și designul interfaței amintește de un alt robot celebru: Wall-E. Robotul-majordom are ochii mari și un zâmbet blând pe „chip”. Roboțelul este capabil să exprime diverse emoții cu ajutorul expresiilor faciale. 

Fortune scrie că roboțelul arată ca o combinație dintre ET și BB-8 din Star Wars.

De asemenea, robotul este proiectat în așa fel încât să învețe preferințele celor din jurul său și să se adapteze în funcție de ele. 

Zenbo știe și să controleze dispozitivele inteligente dintr-o casă, precum aparatul de aer condiționat, televizorul și becurile inteligente.

Sursa: Digi24
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.