FB Promo
APELUL DE PROIECTE PENTRU LUCRARI DE CRESTERE A EFICIENTEI ENERGETICE A BLOCURILOR, FINANTATE PRIN FONDURI EUROPENE, VA FI LANSAT IN TOAMNA ACESTUI AN
Vizite: 1437
12 iulie 2012
APELUL DE PROIECTE PENTRU LUCRARI DE CRESTERE A EFICIENTEI ENERGETICE A BLOCURILOR, FINANTATE PRIN FONDURI EUROPENE, VA FI LANSAT IN TOAMNA ACESTUI AN
APELUL DE PROIECTE PENTRU LUCRARI DE CRESTERE A EFICIENTEI ENERGETICE A BLOCURILOR, FINANTATE PRIN FONDURI EUROPENE, VA FI LANSAT IN TOAMNA ACESTUI AN
Share |
Din toamna acestui an, blocurile de locuințe din municipiile-reședință de județ vor putea beneficia de lucrări complexe de creștere a eficienței energetice cu ajutorul fondurilor europene.
 
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului a finalizat negocierile cu Comisia Europeană pentru finanțarea, în cadrul actualului exercițiu bugetar, prin Programul Operațional Regional, a activităților de creștere a eficienței energetice a blocurilor de locuit, iar Memorandumul în acest sens a fost aprobat în ședința de Guvern de ieri, 11 iulie.
 
Schema de finanțare se va aplica blocurilor de locuințe construite după proiecte elaborate în perioada 1950-1990, în care locuiesc categorii sociale vulnerabile și familii cu venituri reduse din municipiile reședință de județ (peste 50% dintre familiile – proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie de maximum 500 de euro).
 
Bugetul schemei de finațare este de 304 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), respectiv 154 de milioane de euro rezultată din contribuția națională (co-finanțare de la bugetul de stat, contribuția autorităților publice locale și a asociațiilor de proprietari).
 
Beneficiarii vor trebui să participe financiar la aceste lucrări printr-o co-finanțare de 40%. Restul fondurilor necesare (60%) pentru fiecare lucrare vor fi asigurate din bani europeni nerambursabili de la  FDER și bugetul de stat. Ratele de co-finanțare ale autorităților publice locale și asociațiilor de proprietari vor fi modulate în funcție de proporția în clădire a familiilor cu venituri reduse, după cum urmează:
 
30% contribuția autorității publice locale și 10% contribuția asociației de proprietari, în condițiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 150 de euro;
20% contribuția autorității publice locale și 20% contribuția asociației de proprietari, în condițiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 350 de euro;
10% contribuția autorității publice locale și 30% contribuția asociației de proprietari, în condițiile în care mai mult de 50% dintre familiile - proprietari din clădire au un venit net lunar pe membru de familie sub 500 de euro.
 
Având în vedere faptul că programul se va închide în anul 2013, schema propusă are un caracter pilot pentru actuala perioadă de programare, experiența acumulată putând fundamenta investițiile în eficiența energetică a blocurilor de locuințe pentru perioada de programare 2014-2020.
 

 

Foto: mdrt
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.