FB Promo
   1   2   3   4   5   6   7   8   9  

CASA CU ATLANTI

Alfata in plin centrul orasului, constructia o datoram concurentei acebre intre negustorii aromâni, care doreau ca prin casele unde locuiau, sa-si arate bogatia.

Construita in anul 1812 de negustorul timisorean Toma Naum Makeri (aromân) pe fosta strada a Postei, azi Str. Victor Vlad Delamarina, stilul este neoclasic cu numeroase camere (peste 40), majoritatea destinate spre inchiriere.

Frumusetea constructiei este eclipsata de portalul de intrare strajuit de doua tunuri otomane (originale), partial ingropate in pamant, cu gura in jos, simbol al sfarsitului dominatiei otomane asupra Banatului si in special asupra Timisoarei.LICEUL NICOLAUS LENAU
 

Cladirea in care se afla astazi renumitul liceu timisorean N.Lenau, a fost construita pentru magistratul Rassian.

Avand ulterior diverse destinatii si intrebuintari, inclusiv manifestari de teatru si de opera, aici a concertat Franz Listz si a dirijat Johan Strauss – fiul.

 

PALATUL APELOR

Constrita la “granita” dintre cartierelor Iosefin si Elisabetin, actualmente la intersectia dintre Splaiul Tudor Vladimirescu si bulevardul 16 decembrie 1989, cladirea a fost ridicata intre anii 1900 si 1912.

Apartinand stilului arhitectural al Remasterii Vieneze, in decursul timpul I s-a mai adaugat un etaj care nu modifica frumusetea de ansamblu remarcabila prin abundenta decorurilor si a basoreliefurilor.

Cladirea a adapostit initial sediul Societatii de Hidroamelioratii, de unde si denumirea de “Palatul Apelor”. In prezent gazduieste sediul SNCFR Timisoara.


   1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.