FB Promo
   1   2   3   4   5   6   7   8   9  

STATUIA SFÂNTULUI IOAN NEPOMUK

Declarat patronul spiritual al catolicilor din Banat în anul 1727 Sf. Ioan Nepomuk a fost imortalizat în piatră.
Autorul a rămas anonim, iar statuia a avut un continuu „periplu", fiind mutată pe rând în fața Cazinoului Militar în zona Liceului Eftiie Murgu, apoi în zona podului Decebal, pe actualul amplasament al Ștrandului Termal, iar apoi în curtea Bisericii Romano-Catolice din cartierul Iosefin.
Statuia îl prezintă pe Ioan Nepomuk, confesor al unor importante personalități politice, ținând în brațe o cruce.

TEATRUL NAȚIONAL MIHAI EMINESCU TIMIȘOARA

Actuala clădire a teatrului timișorean a fost ridicată după planurile arhitecților vienezi Helmer și Fellner (care au proiectat și teatrele din Oradea, Cluj, Cernăuți, Odesa etc.). Construcția a durat patru ani și a fost terminată în 1875. A fost inaugurată în 22 septembrie 1876. La 20 aprilie 1880 clădirea este devastată de un incendiu. Reconstrucția, terminată în 1882, respectă forma originală a fațadei, având un stil renascentist. După cel de al doilea incendiu din 1920, clădirea este renovată după planurile arhitectului Duiliu Marcu. În 1928, la inaugurarea clădirii refăcute, Teatrul Național din Craiova joacă spectacolul Trandafirii roșii de Zaharia Bârsan.

   1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.