FB Promo
   1   2   3   4   5   6   7   8   9  


MUZEUL EPISCOPIEI ROMANO – CATOLICE


 a fost înființat în anul 1995 și se află în cadrul Palatului Episcopal, care a fost reședința episcopului romano-catolic. Colecția cuprinde: piese istorice, documente, hărți, mobilier, piese de cult și de artă veche, prezenzând viața religioasă în cuprinsul Banatului.

 PALATUL BAROC

 
După cum îi spune numele Palatul Baroc evidențiază acest stil arhitectural în peisajul Pieței Unirii.
  De-a lungul timpului, clădirea a adăpostit mai multe instituții (Oficiul minier-1733, Casieria Militară-1735, conducerea Comitatului Timiș, Prefectura Timiș-Torontal – in perioada interbelică, comenduirea trupelor sovietice – 1944-1958, Sediul Institutului Agronomic Timișoara).
Palatul Baroc a fost supus unui amplu proces de restaurare, care să-i redea strălucirea de odinioară.


PARCUL ROZELOR – PARCUL FRANZ IOSEF – ROSARIUM

Un alt simbol al orașului Timișoara este Parcul Rozelor. Loc de recreere, de promemadă, de bucurie a simțurilor, Parcul Rozelor își are începuturile în anul 1891 când pe o suprafață de aproximativ 90000 de m 2 cuprinsă între Parcul Coronini (Fabric) și Parcul Scudier (Central), primăria orașului își dă acceptul pentru organizarea unei expoziții.
Aspectul de parc englezesc a fost dat de mâna unor florari celebri care au plantat peste 1000 de specii și variante de trandafiri și alte plante ornamentale.
Arhitectul Mihai Demetovici reamenajează parcul în perioada 1929-1934, forma realizată atunci păstrându-se în cea mai mare parte.
Parcul este cunoscut sub trei denumiri – parcul Franz Iosef, în ruma vizitei împăratului în Timișoara, apoi în perioada interbelică primește numele de Rosarium, dar cei mai mulți timișoreni, și nu numai, îl denumesccu drag Parcul Rozelor sau Parcul Trandafirilor.
În decursul anilor, în perimetrul parcului a existat o arenă de atletism, terenuri de tenis, dar a fost construit și un teatru de vară care găzduiește spectacole folclorice, de operă sau alte manifestări culturale.

   1   2   3   4   5   6   7   8   9  


Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.