FB Promo


Gataia  este un oras din judetul Timis, Banat, Romania la 52 de kilometri de Timisoara, cu o populatie de 6.142 locuitori. De Gataia apartin localitatile Butin, Percosova, Sculia, semlacu Mare si semlacu Mic.
Pozitia orasului Gataia n cadrul regiunii
Localitatea Gataia, impreuna cu cele cinci sate apartinatoare ce se gasesc in imediata apropiere a acestei asezari este situata in partea de sud-vest a tarii avand urmatoarele coordonate geografice: -latitudine nordica 45gr 22' -longitudine estica 21gr 25' Localitatea Gataia,resedinta de oras, se intinde pe ambele maluri ale raului Barzava.Satul Sculia este asezat pe cursul raului Barzava,dar spre vest de Gataia. Celelalte sate(semlacul Mare,semlacul Mic,Butin si Percosova) se gasesc asezate spre sud de Gataia in jurul dealului sumig, o veche urma vulcanica in Campia Tisei. Gataia se gaseste situata pe drumul national DN58 ce leaga municipiul Timisoara cu municipiul Resita(Caras-Severin), la 52 km distanta fata de Timisoara si 47 km distanta fata de Resita.

Istorie

Localitatea este atestata documentar, pentru prima data, in anul 1323 sub denumirea de Gothalö. Din anul 1779, localitatea se alipeste la judetul Timis, pentru ca in 1823 sa fie donata scriitorului maghiar Gorove Laszlo. in 1935, a fost resedinta de plasa.

Prin Legea 83/2004, comuna Gataia a fost ridicata la rangul de oras.


Principalele instutii

Primaria Gataia

Casa de Cultura

Liceul Gataia

http://www.e-primarii.ro/~gataia/index.phpParteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.