FB Promo

Stema orasului BuziasBuzias  este un oras in judetul Timis, Banat, Romania. Are o populatie de 7.738 locuitori (2004). Localitatea a fost mentionata pentru prima data de catre Carol I al Ungariei intr-un document din 1321. A fost declarat oras in 1956.Buzias n Romnia

Orasul este situat in vestul Romaniei, la 30 km de municipiul Timisoara si 23 de km de municipiul Lugoj, de ambele fiind legat de drumul judetean DJ 592 si de calea ferata Timisoara-Buzias-Lugoj.
Asezarea este cunoscuta inca de pe vremea romanilor, sub denumirea de Ahibis. Atestarea documentara este din secolele XIV - XV. Datorita conditiilor naturale favorabile, cu bogate izvoare de ape minerale dar si un climat bland, Buziasul a fost recunoscut ca potential centru balnear. Pentru prima data, apele minerale au fost valorificate pentru tratament in 1811, de catre balneologul roman Gheorghe Ciocarlan. La 1816 a inceput amenajarea primelor izvoare iar bazele statiunii balneare fiind construite in 1819. in 1839 a fost declarata statiune balenara. intre 1903 - 1907 sunt forate 12 izvoare de adancime si se construieste fabrica de imbuteliere a apei minerale. in 1911 este declarata ofical statiune balneoclimaterica.

Dupa Unirea Banatului cu Romania, isi mentine statutul de statiune balneara de tratamnet cardio-vascular si este resedinta de plasa. Este declarat oras in 1956. in anii '60 activitatea economica se diversifica, sunt create mici industrii usoare si alimentara. Creste atat populatia cat si suprafata orasului. Se construiesc cartiere de bocuri, vile si hoteluri pentru statiune.

Apele minerale de la Buzias sunt folosite pentru tratarea multor boli dar sunt si imbuteliate si comercializate ca ape minerale de larg consum.

Cultura

Pricipalele institutii

Primaria orasului Buzias

Casa de cultura a orasului Buzias
Link-uri utile

http://www.primariabuzias.ro/

Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.