FB Promo

"Democratia e acea forma de guvernare in care toata lumea primeste  ceea ce voteaza, majoritatea prezenta (activa)"

Interviu "Labirint Electoral"

INFOO Q1:    Care este cea mai mare nevoie a Timișoarei?
CB:  Cea mai mare nevoie a Timisoarei care are legatura directa cu urbanizarea si cu ecologizarea si cosmetizarea Timisoarei este fluidizarea si descongestionarea traficului auto si chiar a traficului pietonal, in tandem cu igenizarea si curatirea Timisoarei, in concluzie cea mai mare nevoie a Timisoarei este, elaborarea in regim de urgenta a unui Master Plan al Timisoarei real, eficient si SANATOS.
In acest sens specialiștii sunt de acord că nu există o soluție care sa rezolve peste noapte toate problemele din Timisoara.
 
INFOO Q2:     Cum înțelegeți să veniți în întâmpinarea acestei nevoi?
CB:
  Cu toate acestea, studiile efectuate în alte orașe europene au arătat faptul ca, timpii petrecuți în trafic pot fi reduși si chiar injumatatiti totul depinde de urbanizarea inteligenta a orasului, prin crearea de spatii de parcare moderne supraetajate, dirijarea inteligenta a traficului, in general a traficului masiv de migrare la orele de varf, crearea unui inel prealabil centurii (centura care probabil vor mai trece multi ani pana va fi finalizata), exemplu: inelul prealabil centurii poate unii cartierele Calea Sagului - Dambovita - Ronat - Calea Aradului etc., descongestionand in acest mod centrul Orasului, a se vedea in acest sens, ruta Facultatea de Constructii - Viaduct - Calea Aradului si ruta Spital Judetean - Iulius Mall, si nu in ultimul rand de implementare a disciplinei in comportamentul tuturor participantilor la traficul Municipal inclusiv al tuturor Politistilor indiferent de subordonare. Specialiștii consultați de noi au indentificat un pachet de măsuri care in spiritul prezentat anterior si implementat în urmatoarea perioada, ar putea solutiona fluidizarea traficului și o descongestionare rapida, a marilor artere din oraș. Totalitatea Soluțiilor, după cum spuneam, nu sunt „instantanee”, dar sunt radicale si definitive, odata implementate multe din problemele Timisorenilor vor disparea.
Pentru a pune in practica aceste masuri este nevoie URGENTA de cunoastere de catre Autoritatile Locale a adevaratului inventar al domeniului Public si al Domeniului privat al Statului si al Municipiului in perimetrul Timisoarei, ceea ce in ultimii 18 ani nu s-a incheiat in Timisoara, un inventar corect, real si adevarat al terenului in perimetrul Municipiului acest inventar avand rolul de a putea urbaniza Timisoara in mod inteligent, in caz contrar "Vanatorii" de terenuri, latifundiarii vor litigia cu Municipalitatea inca 10 -15 ani blocand orice incercare de a ridica Timisoara la standardele dorite de 5 stele.
Odata elaborat acest "inventar" Municipalitatea poate administra si schimba terenuri care sa fie utile in elaborarea adevaratului Master Plan al Timisoarei.
Cui se datoreaza neaplicarea in termen de 18 ani a unei legi (legea 18/1991) care avea termen de aplicare 1 an, este evident ca se datoreaza Primarilor din mandatele anterioare, dar ceea ce ar trebui sa cunoasca Timisorenii este faptul ca o lege care se poate aplica in termen de cateva luni calendaristice s-a tergiversat aplicarea acesteia cativa ani tot in scopuri Machiavelice si in scopuri de a inbogati anumite persoane sau chiar partide, cu consecinta negativa directa asupra Timisorenilor.

INFOO Q3:      Ce aduceți nou în programul dvs.?
CB: Aduc nou pentru alegatorii mei : in primul rand dragostea adevarata pentru un oras pe care nu l-am parasit desi mama mea a trait 16 ani in America si mi-a facilitat doua vizite in America, de asemenea nu sunt si nu voi fi un politicean invechit, santajabil si erodat de compromisurile primilor ani de dupa "revolutie". Sunt convins deasemenea de faptul ca, sunt o persoana pragmatica (care educa si creste doi copii, baieti de 6 si respectiv 9 ani care cu siguranta nu vor emigra din Timisoara in contextul in care Timisoara va reajunge macar la nivelul Clujului, Iasului, Sibiului, sau a altor asemenea orase,), sunt o persoana care are abilitati de a mentine si unii o echipa (chiar si in situatia in care echipa este formata din mai multe culori politice) si am tenacitatea de abordarea profundă a problemelor, cred în eficiența muncii în echipă, in spiritul in care, "DIN CONTRADICTIE SE NASTE PROGRESUL PRIN INSASI APLANAREA CONTRADICTIEI." Îmi plac provocările și prefer dezbaterile publice, deoarece acestea îmi permit să-mi formez o parere asupra adevaratei stari de fapt pusa in dezbatere si asupra adevaratei nevoi a Timisorenilor, cu precizarea ca dezbaterea publica sa fie condusa de catre un specialist in materia dezbatuta, nu de catre aceeasi persoana in toate cazurile dezbatute, indiferent care ar fi acea persoana, deoarece in maniera in care dezbaterile sunt conduse de aceeasi persoana ajungem din nou la experienta trista din trecut pana in prezent cand anumite persoane s-au transformat in "dictatori".
 
Nu trebuie uitat faptul că, soluțiile propuse de noi spre dezbatere trebuie completate cu anumite "ingrediente” speciale : bunul simț si raspunderea fiecaruia. Agresivitatea, nepăsarea sau chiar inconștiența unor Timisoreni creează, de multe ori, la fel de multe probleme ca și numărul "tot mai mare" de "Primari" care nu au ca scop decat, "hranirea propriilor lor Orgolii".
 
Cu toate acestea, credem că a nu se prezenta alegatorii la vot, așa cum se întâmplă în Timisoara de 18 ani, rămâne cea mai proastă alegere pentru Timisoreni.


Dl. Butuza Claudiu-Florin
Judet: Timis
Localitate: Timisoara
Partid: Uniunii Pensionarilor si a Solidaritatii Sociale
Tip candidatura: primarie
Nascut la: 1970-07-30 in Timisoara
Stare civila: casatorit

STUDII:

1984-1986 -
1986-1988 -
1993-1994 -
1996-1999 -
2004-2005 -
2005-2006 -
Liceul Comercial, Timișoara, profil – alimentatie publica.
Liceul numarul 11, Arad profil Operator Geolog.
Universitatea Hiperion, Timisoara, Secția Relatii Vamale.
Universitatea Tibiscus, Timisoara, Facultatea de Drept.
Acreditat - atestat in profesia de Detectiv Privat.
Universitatea de Vest, Timisoara, Master in Expertiza Contabila si Evaluari.

EXPERIENTA PROFESIONALA:

1985 – 1986
1988 – 1990
1990 – 1993
1993 – 2000
2000 – prezent
cofetar – patiser in cadrul I.C.S.A.P. Timisoara
functionar la Sectia de Vagoane Timisoara.
gestionar la I.L.L.P.PECO Timisoara.
administrator Grup Scolar Constructii Montaj Timisoara.
avocat in Baroul Timis - Cabinet de avocatura Piata Unirii nr. 8

DOMENIU DE ACTIVITATE: juridic - administrativ – comercial – fiscal, in general ramura civila.
LIMBI STRAINE: Engleză, Franceza, Italiană (nivel incepator - mediu).

PROGRAM

 1. IGIENIZAREA URBEI INCLUSIV A CANALULUI BEGA SI A ZONELOR MARGINASE A TIMISOAREI IN SPIRITUL INITIERII UNEI COMPETITII INTRE OPERATORII DE SERVICII CARE DORESC SA DESFASOARE ACESTE ACTIVITATI - A SE VEDEA PRACTICA LA NIVEL DE OPERATORI IN SERVICIUL DE TELEFONIE.
 2. INFIINTAREA MAI MULTOR PUNCTE DE LUCRU ALE PRIMARIEI CEL PUTIN IN FIECARE PUNCT CARDINAL AL ORASULUI – IN VEDEREA PUNERII IN VALOARE A PRINCIPIULUI EFICIENTIZARII ACTIVITATILOR SI OPTIMIZARII RELATIEI PRIMARIE – CETATEAN.
 3. MODIFICAREA CADRULUI LEGISLATIV LOCAL CU PRIVIRE LA, DISCIPLINA URBANISTICA, LA CURATENIA SI IGENA PROPRIETATIILOR PRIVATE CASNICE SI COMERCIALE. – A SE VEDEA CLUJUL. IMPAMANTENIREA – INSTITUIREA, DISCIPLINEI IN MEDIUL SOCIAL SI URBAN AL MUNICIPIULUI IN TOATE DOMENIILE PUBLICE IN SPECIAL A AUTORITATILOR LOCALE SI APLICAREA RATIONALA A DISPOZITIILOR LEGALE SUB RATIUNEA FAPTULUI CA, DE LA AUTORITATI CATRE CETATEAN TREBUIE SA CURGA SPIRITUL EXEMPLIFICATOR SI EDUCATIONAL.
 4. FLUIDIZAREA TRAFICULUI LA NIVEL DE MUNICIPIU, SI PRIN IMPLICAREA IN FINALIZAREA CENTURII MUNICIPIULUI DAR SI PRIN DISCIPLINAREA AUTORITATILOR COMPETENTE IN ACEST DOMENIU.
 5. INFINTAREA UNUI POST DE TELEVIZIUNE SI AL UNUI POST DE RADIO SUB CONDUCEREA PRIMARIEI IN VEDEREA INFORMARII PERMANENTE SI CORECTE A CETATEANULUI CU RESPECTAREA PUNCTULUI 3 AL PREZENTEI PLATFORME.
 6. REORGANIZAREA INTELIGENTA A INFRASTRUCTURII URBANE A TIMISOAREI PRIN REORGANIZAREA TRAFICULUI SI A MODULUI DE FUNCTIONARE A INSTITUTIILOR SI SOCIETATILOR NASCATOARE DE MARI MIGRARI IN TIMPUL UNEI ZILE DE LUCRU.
 7. CORELAREA ACTIVITATILOR SI PROGRAMELOR TUTUROR INSTITUTIILOR DE INTERES LOCAL IN VEDEREA FLUIDIZARII ACCESULUI LA ACESTE INSTITUTII IN SPECIAL CREAREA UNOR CULOARE DE CIRCULATIE CATRE SERVICIILE DE URGENTA SI PENTRU SERVICIILE DE TRANSPORT URBAN.
 8. RIDICAREA CALITATII SERVICIILOR REGIILOR AUTONOME LOCALE SI A NIVELULUI DE VIATA IN TIMISOARA PRIN INASPRIREA CONTRAVENTIILOR CU CONCURSUL AUTORITATILOR IN DOMENIUL MEDIULUI SI AL SANATATII.
 9. MUTAREA PRIMARIEI TIMISOARA CU RESPECTAREA PUNCTULUI 3 AL PREZENTULUI PPROGRAM – STRUCTURAREA UNUI CENTRU CIVIC SI REGENERAREA CENTRULUI ISTORIC.
 10. Elaborarea si aprobarea master planului de dezvoltare urbanistic cu consecinta intocmirii PUG-ului si stoparii dezvoltarii haotice a Timisoarei.
 11. RESPONSABILIZAREA CELOR CARE CONSTRUIESC, REPARA SI ADMINISTREAZA DRUMURI, SOSELE SI CAI DE ACCES IN VEDEREA DESPAGUBIRII CELOR CARE SUFERA PREJUDICII DATORITA STARII PRECARE A ACESTORA.
 12. SPRIJINIREA FALT IN VEDEREA IZOLARII TERMICE A CLADIRILOR SI INLATURAREA BIROCRATIEI DIN ACTIVITATEA PRIMARIEI SI A REGIILOR DIN TUTELA ACESTEIA.
 13. REINTEGRAREA SPIRITULUI BANATEAN IN MUNICIPIU PRIN ORGANIZAREA DE FESTIVALE SI SPECTACOLE CARE SA RENASCA DRAGOSTEA DE ORAS.
 14. STABILIREA UNI PROGRAM STRICT DE APROVIZIONARE A ACTIVITATILOR COMERCIALE SI ASIGURAREA LINISTII SI ORDINII PUBLICEParteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.