FB Promo
COD PORTOCALIU incepand cu data de 07.01.2010 ora 16 pe raurile: Bega Veche, Bega si Barzava din jud. Timis
Vizite: 8690
7 ianuarie 2010
Inundatii Gataia
Inundatii Gataia
Foto: Inundatii Gataia
Share |
Avand in vedere cresterile importante de niveluri si debite cu atingerea si depasirea COTELOR DE INUNDATIE se instituie:
COD PORTOCALIU

Se instituie COD PORTOCALIU  incepand cu data de 07.01.2010 ora 16 pe raurile: Bega Veche, Bega si Barzava (jud. Timis).

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Alerta maxima la Gataia, unde apele Barzavei cresc vazand cu ochii. Putini centimetri au ramas pana cand raul se va revarsa. Apele au trecut deja de cotele de atentie si sunt pe cale sa navaleasca in localitate. Specialistii au instituit cod rosu de inundatii in zona si supravegheaza situatia cu maxima atentie. Au intrat in alerta atat angajatii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cat si cei de la Directia Apele Banat.

Localnicii din Gataia sunt disperati si se tem de ceea ce este mai rau. Le este inca proaspata in memorie  nenorocirea din 2005, cand apele umflate ale Barzavei au maturat mai multe case si au lasat o multime de oameni fara acoperis si fara agoniseala de o viata.


Primarul din Gataia i-a mobilizat deja pe localnici. Impreuna cu sateni din Birda, acestia s-au apucat sa cladeasca diguri din saci de nisip intr-o zona unde malul apei este mai coborat.

35-40 de pompieri de la cele doua Detasamente din Timisoara si de la cel din Deta vor interveni la Gataia cu mai multe autospeciale si utilaje.

"Deocamdata nu sunt inundate gospodarii. Luam masuri de prevenire, pentru a preintimpina eventualele inundatii. Sa speram ca va fi bine si ca ploaia se va opri cat mai grabnic pentru a ne da o mana de ajutor", a declarat seful Comandamentului pentru Situatii de Urgenta, prefectul Mircea Bacala, care a plecat deja la Gataia pentru a supraveghea operatiunile.

Click aici pentru detalii:

Sursa: hidro.ro
Foto: hidro & agenda
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.