FB Promo

Piata Unirii

Vizite: 11127
Piata Unirii
Timisoara
Pentru a trimite cv-ul trebuie sa fi logat si sa ai uploadat poza si cv-ul
Piata Unirii este cea mai veche piață din Timișoara, în stil baroc. Inițial se numea Piața Losonczy după numele comitelul Stefan Losonczy, ucis de turci la 1552 când cetatea a fost cucerită de turci. Este cunoscută și cu numele de "Piața Domului".

Numele de piață a Unirii i-a fost dat în 1919 pentru că aici s-au oprit trupele române care au intrat în Timișoara.

Piața găzduiește importante obiective turistice precum Domul romano-catolic, Palatul baroc, Catedrala episcopală ortodoxă sârbă, Casa Brück, Liceul teoretic Nikolaus Lenau, Monumentul sfintei Treimi, fântâna cu apă mineală, etc.

In momentul de fata aceasta piata este un loc al intalnirii tinerilor, vara este dominata de terasa dar si iarna, numeroasele localuri sau cafenele asteapta sa le calci pragul.

Transmisie live oferita de Consiliul Judetean Timis.

Evenimente
Share |
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.