FB Promo
Google Maps Navigation pentru Romania – Navigatie gratuita GPS de pe orice telefon Android
Vizite: 7593
7 iulie 2011
Google Maps Navigation pentru Romania – Navigatie gratuita GPS de pe orice telefon Android
Google Maps Navigation pentru Romania – Navigatie gratuita GPS de pe orice telefon Android
Share |

Google a lansat în România un serviciu de navigație GPS bazat pe hărțile furnizate de Google Maps. Serviciul poate fi utilizat gratuit pe orice telefon mobil sau tabletă care are un sistem GPS incorporat și care rulează sistemul de operare Google Android updatat cel puțin la versiunea 1.6.

 

Noul serviciu a fost lansat simultan în 20 de tari, printre care și România, unde este cunoscut sub numele de “Navigație cu hărți”, și este inclus în aplicația Google Maps disponibilă în Android Market.

Serviciul de navigație prin GPS lansat de Google se bazează exclusiv pe hărțile Google Maps disponibile pe internet și are un mod intuitiv de utilizare.

Practic, tot ce ai de făcut ca utilizator este să introduci punctul de plecare și punctul de sosire, iar aplicația îți calculează automat traseul exact, analizează împrejurimile și îți oferă inclusiv comenzi vocale pas cu pas. Căutarea se poate realiza inclusiv pentru cuvinte cheie ce simbolizează anumite puncte reper sau atracții turistice, nu numai pentru adrese fizice.

Merită menționat și faptul că aplicația poate fi utilizată atât pentru traficul rutier, cât și pentru navigație pietonală, iar traseul poate fi vizualizat în mod clasic, din satelit sau în mod Google Street View, ultimele două funcții fiind similare cu cele întâlnite pe aplicația desktop.

Unul dintre marile dezavantaje ale serviciului oferit de Google este necesitatea unei conexiuni la internet pentru descărcarea traseului și a comenzilor vocale, indiferent că vorbim de 3G sau Wi-Fi. Pe de o parte, acest lucru implică costuri foarte mari în cazul utilizării conexiunii de date a unui operator, iar pe de altă parte absența unei conexiuni te pune în imposibilitatea de a folosi serviciul.

Singura parte pozitivă este că traseul poate fi configurat înainte de plecarea în călătorie pe baza unei conexiuni Wi-Fi și, dacă te menții pe traseul respectiv, vei ajunge la destinație fără probleme chiar dacă pe parcurs nu mai ai disponibilă nicio conexiune la internet.

Updatarea aplicației nu este necesară

Spre deosebire de sistemele GPS clasice, nu va trebui niciodată să faci update la hărți. Motivul este unul cât se poate de banal: serviciul accesează direct ultima versiune de hartă disponibilă pe Google Maps, întrucât de fiecare dată este necesară o conexiune la internet.

Aplicatia include navigatie pentru pietoni (stanga) si posibilitatea de a memora adrese (dreapta)

Disponibilitate

Pentru a utiliza noul serviciul lansat de Google, tot ce trebuie să faci este să instalezi aplicația Google Maps din Android Market, întrucât aceasta include și serviciul dedicat nevigarii GPS. Pentru început, serviciul este disponibil numai pentru utilizatorii dispozitivelor electronice ce rulează pe baza sistemului de operare Google Android 1.6 sau mai recent. Totuși, oficialii Google au anunțat că în viitor vor lansa o versiune și pentru platforma iOS dezvoltată de Apple pentru telefoanele iPhone și tabletele iPad.

Un rival pentru sistemele GPS clasice?

Dacă utilizezi în mod frecvent GPS-ul pentru a ajunge la destinația dorită este puțin probabil să iei în calcul trecerea la sistemul de navigație oferit de Google, în primul rând din cauza necesității unei conexiuni de date. Totuși, pentru utilizări strict ocazionale și în prezența unei conexiuni Wi-Fi aplicația și-ar putea dovedi utilitatea.

Sursa: Giz.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.