FB Promo
Blekko.com, noul motor de cautare menit `sa-l ucida pe Google`| Demo video
Vizite: 1886
8 noiembrie 2010
Blekko.com, noul motor de cautare menit `sa-l ucida pe Google`| Demo video
Blekko.com, noul motor de cautare menit `sa-l ucida pe Google`| Demo video
Share |

Un nou motor de cautare, lansat recent, amenitata suprematia Google. Cel putin asa sustin creatorii acestuia, care spun ca noul instrument va oferi posibilitatea filtrarii informatiilor si site-urilor irelevante, si totul sta in puterea utilizatorilor. Blekko va functiona dupa modelul Wikipedia, adica va oferi rezultate bazate pe contributiile internautilor, scrie Daily Mail.

Unul dintre fondatorii Blekko, Rich Skrenta, spune ca principalul obiectiv al noului motor de cautare este “sa curete cautarile pe intenet si sa elimine spamurile”.

Astfel, cautarea se va face utilizand slashtagurile (“/”) plasate intre cuvintele cheie, pentru a gasi doar informatiile legate strict de acele cuvinte.
 
De exemplu, daca informatiile cautate se refera la incalzirea globala, utilizatorul va tasta “incalzire globala/verde” si vor fi cautate doar site-urile de mediu.
 
Pentru si mai multa precizie, daca se va tasta in motorul de cautare “incalzire globala/data/tehnologie” vor fi redate paginile web care contin informatii despre incalzirea globala si despre ultimele tehnologii din domeniu.
 
Cei 8.000 de internauti, care se ocupa de dezvoltarea Blekko, au realizat deja mii de combinatii de cuvinte de cautare, iar utilizatorii sunt incurajati sa faca acelasi lucru.
 
Ideea este ca, pe modelul retelei Wikipedia, ultilizatorii sa poata adauga filtre, inlaturand rezultatele irelevante si pastrandu-le doar pe cele importante.

blekko: how to slash the web from blekko on Vimeo.

Sursa: incont.ro
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.