FB Promo
The Soviet Story - Povestea Sovietelor (documentar istoric)
Vizite: 5632
14 aprilie 2010
The Soviet Story - Povestea Sovietelor (documentar istoric)
The Soviet Story - Povestea Sovietelor (documentar istoric)
Share |
Sunt putini oamenii care nu au auzit de ororile Holocaustului sau de cumplitul genocid uman din Ruanda, spre exemplu. Mai aproape de noi in timp si spatiu am fost martorii atrocitatilor din Bosnia, Croatia si Serbia. Asemenea evenimente alarmeaza intreaga lume astfel incat, de la nivel de societate civila si pana la inaltele curti de justitie si foruri de conducere internationala, se cauta mijloace de stopare si de eradicare ale acestor atitudini anti-umane.

Construirea unui viitor prosper pentru umanitate presupune acceptarea si asumarea trecutului. Acest documentar aduce in lumina o parte a istoriei care a fost ignorata si ascunsa timp de mai multe decenii. Ororile care au avut loc in fosta Uniune Sovetica sunt cunoscute, dar nu sunt condamnate oficial. Comunismul lui Lenin a reusit sa-si creeze o fata umana, comparativ cu nazismul lui Hitler. Totusi, crimele trecutului ne spun o alta poveste. Supravietutori aflati inca in viata povestesc despre planurile diabolice prin care generatii intregi de oameni au fost sterse de pe fata pamantului pentru a face loc "Omului Nou". Confiscarea averilor, foamete, relocare fortata de domiciliu, munca silnica - sunt cateva dintre metodele prin care comunismul a ucis milioane de oameni in secolul trecut.

Prea putini sunt cei care cunosc adevarul despre inaintasii nostri. O astfel de istorie este ignorata si scoasa afara din cursurile de istorie ale universitatilor lumii. Evenimentele recente care au adus laolalta Polonia si Rusia printr-un tragic accident aviatic sunt si cele care ne-au readus in constiinta trecutul ascuns si intunecat al fostei URSS. Oameni ca si Lenin, Stalin, nu numai ca nu s-au opus atrocitatilor naziste, ci s-au constituit in modele de actionare pentru fascistii din Vest. Stalin a fost cel care a pus umarul la inceperea celui de-al doilea Razboi Mondial, contribuind semnificativ la felul in care Hitler a pus mana pe Cehoslovacia, Austria, Polonia, Finlanda si Norvegia.
 
Filmul pe care vi-l prezentam este o revelatie necesara pentru generatia actuala. Astfel de comportamente anti-umane trebuiesc evitate, iar ideologiile care ar putea sta la baza lor trebuiesc starpite inca din fasa.

"The Soviet Story - Povestea Sovietelor" este istoria unei puteri Aliate care i-a ajutat pe nazisti in exterminarea populatiei evreiesti si care si-a ucis propria populatie la scara industriala. Ajutata de aliatii sai din vest, URSS, a triumfat la data de 9 mai 1945. Crimele comise de ea au devenit subiect tabu. Istorisirea completa a faptelor celui mai sangeros regim politic european nu a mai fost spusa niciodata. Pana acum ... 

You need a modern Browser with Adobe Flash Player to view this.
Sursa: The Soviet Story
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.