FB Promo

Blazon TMOras european care, secole de-a randul, a scris istorie, a dat nastere unor personalitati marcante in toate domeniile vietii economice, politice sau culturale. Timisoara este asezata in Campia Banatului, pe cursul inferior al raurilor Bega si Timis. Cursul sinuos al acestora a necesitat ample lucrari de indiguire, canalizare si desecari, pentru a domoli pericolul inundatiilor.

Orasul este traversat de canalul Bega, navigabil pana la varsarea in Tisa, fapt care poate asigura o legatura nemijlocita cu sistemele de navigatie ale Europei Centrale.

Timisoara este situata la 517 Km fata de capitala tarii, Bucuresti, avand o suprafata de aproximativ 135,5 Km2.

Populatia este apreciata la 400.000 de locuitori impartita in 29 de etnii si 17 religii.

Din punct de vedere climatic Timisoara se incadreaza in zona climatologica a Depresiunii Panonice, incadrandu-se in climatul continental de tranzitie cu o medie anulala a temperaturii de +100 C, cea mai calduroasa fiind luna iulie cu o medie de +210C, cea mai rece ianuarie cu –1,20 C.

Cea mai vestica metropola a României, orasul a fost, este si va fi un mare centru economic, politic, istoric si cultural, un reper in randul oraselor românesti.

 

 

 


HARTAParteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.