FB Promo
INCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informații | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste
Vizite: 3400
5 ianuarie 2012
INCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informații | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste
INCREDIBIL: Suedia recunoaste ca doctrina religioasa schimbul liber de informații | Biserica Kopista, Church of Kopimism, Copy Paste
Share |

Biserica Kopista (Church of Kopimism), o religie a cărei doctrină centrală este schimbul liber de informații, a fost recunoscuta oficial de guvernul suedez, informeaza Mashable.
 
Kopistii cred că schimbul de informații este "sfânt" și că valoarea de informației se multiplica atunci cand este pusa in comun. Ei au ales shortcut-urile CTRL + C si CTRL + V, combinatii de taste folosite pentru copiere și lipire, ca simboluri sacre ale religiei lor. (Este ADEVARAT! Noi nu inventam aceste lucruri.)
 
Potrivit unui comunicat de presă pe site-ul Bisericii, Kopismul a facut eforturi pentru a obține recunoașterea legală în Suedia de mai bine de un an. Președintele bisericii, Gustav Nipe, spune ca au încercat de trei ori să se înregistreze la Kammarkollegiet, suedez de  Agenția Suedeza a Serviciilor Administrative. Ei au avut succes în cele din urmă și recunoasterea ca religie au obtinut-o chiar inainte de Craciunul anului 2011.
 
Confirmare oficială prevede Biserica Kopimism, numit pentru cuvântul suedez pentru "copie", cu protecția juridică în conformitate cu legea țării în cauză și de acces potențial la finanțare asistată de guvern.
 
Recunoașterea Bisericii Kopiste este cel mai recent succes pentru europenii care luptă pentru un internet liber și deschis. Partidul Piraților, format în Suedia în 2006, își propune să reformeze legile dreptului de autor și de brevet, și sa protejeze accesul on-line la informații.Partidul Piraților a câștigat peste 7% din voturile suedezilor în 2009, la alegerile pentru Parlamentul European, și aceasta a dus la o mișcare internațională sub egida "Pirate Parties International."
 
Insa exista si probleme. Site-ul Bisericii Kopiste a cedat sub presiunea creata de interesul internațional survenit brusc. O pagină temporară ii indeamna pe cei interesați sa devina membri kopisti sa verifice din nou site-ul "dupa linistirea furtunii."
 

Sursa: Mashable
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.