FB Promo
20 Decembrie 1989 - Timisoara primul oras LIBER de comunism din Romania
Vizite: 2481
20 decembrie 2009
Timisoara - Piata Victoriei din 1989
Timisoara - Piata Victoriei din 1989
Foto: Timisoara - Piata Victoriei din 1989
Share |
Dupa ce timp de trei zile Timisoara a fost sub teroare, trasoarele brazdau cerul, iar oameni mureau pe strazi, in 20 decembrie 1989 muncitorii timisoreni au inteles ca tinerii ce rezistau sub gloante aveau nevoie de sprijinul lor.

S-au incolonat, au iesit din fabrici si au mers direct in Piata Operei care s-a umplut pana la refuz de timisoreni care redescopereau solidaritatea. Isi imparteau mancarea, tigarile si apa. Oameni care nu s-au cunoscut niciodata acum se salutau, isi zambeau si-si strangeau mainile in strada.

Cu un curaj iesit din comun ei s-au asezat cu piepturile in fata armelor. Au aratat ca nu puteau fi invinsi, iar soldatii au fraternizat in cele din urma cu manifestantii.

Cu totii asteptau un semn de la Bucuresti care intirzia sa vina, asta pana in 20 decembrie, cand Timisoara a devenit primul oras cu adevarat liber din Romania.
Sursa: agenda
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.