FB Promo
10 lucruri despre Internet, care te vor uimi
Vizite: 2879
16 mai 2017
10 lucruri despre Internet, care te vor uimi
10 lucruri despre Internet, care te vor uimi
Share |

În doar câțiva ani, Internetul a parcurs un drum lung. Ai nevoie să fii convins? Verifică aceste 10 fapte minunate, care te vor uimi.

Îți amintești telefonul? Memoria mea mă duce într-un moment în care pe distanțe lungi (chiar apelarea la un alt cod de zonă) a fost scump, ceea ce a limitat capacitatea mea, geografic vorbind oricum, de a găsi o prietena în tinerețea mea (cel putin asta e scuza mea). De asemenea, cadranul rotativ a fost ciudat și, cu excepția cazului în care mama ta a permis să aibă telefonul un cablu extins, ai fost rareori mai mult decât un ornament de perete cu un mâner de telefon în ureche.

În timp ce telefoanele au evoluat, inovarea a avut nevoie de ani pentru a porni. De fapt, ea a fost cu 75 de ani înainte ca telefoanele să fie adoptate de 50 de milioane de utilizatori. Internetul, cu toate acestea, vărul său de informare și comunicare, a avut nevoie doar de patru ani scurți pentru a atinge acest prag.

Mai important, în timp ce telefonul a dat naștere unor linii de chat, faxuri și bureților de umăr pentru receptor, Internet-ul a dat naștere la mult mai multe posibilități. De fapt, ia în considerați faptul că, din cauza internetului, Pokemon Go a ajuns la 50 de milioane de utilizatori în doar 19 zile.

Internetul abia a ajuns la vârsta mijlocie, și la fel ca multe lucruri care ajung în pragul vârstei  de mijloc, se va maturizeze și să dea naștere chiar la mai mult potențial. Nu eși convins? În doar o perioadă relativ scurtă de timp, ia în considerare ce a devenit deja.

1.      În prezent, există 47 de miliarde de site-uri web, inclusiv primul site creat vreodată în urmă cu peste 28 de ani. Și, în timp ce estimările variază cu privire la site-urile cu conținut pentru adulți, statisticile lansat de către un singur site oferă unele statistici de necrezut despre cât de mult este consumat în întreaga lume. Acest lucru mă convinge că dacă toate site-urile porno s-ar închide, Internet-ulpur și simplu ar pica.

2.      În prezent, există 3,58 miliarde de utilizatori de Internet din întreaga lume, care reprezintă aproape 47 la sută din populația globului. Aproape jumătate (48%) din totalul utilizatorilor de Internet sunt în Asia. Cealaltă jumătate sunt șoferii în blocaje de trafic.

3.      Sunt 1,59 miliarde de gospodării din întreaga lume, cu un televizor, dar deja peste 2 miliarde de oameni accesează Internetul de pe un dispozitiv portabil. De fapt, în conformitate cu recenta scriere a lui Snapchat S-1, oamenii vor accesa media mai mult de pe dispozitivul mobil decât de pe televizor în doar câțiva ani. Din acest motiv, eu sunt de mult timp în sectorul oftalmologiei.

4.      În 2017, vom trimite și primi 269 miliarde de email-uri, echivalentul a aproape 121 email-uri de lucru pe zi. Din păcate, aproape 86 la suta din aceste e-mailuri vor fi spam. Filtrele mele de spam, din păcate, nu își pot da seama că nu am nevoie de medicamente de creștere miraculoasă a părului și că nu am rude în Africa.

5.      A fost nevoie de 174 de ani ca omenirea să ajungă la 3,5 trilioane de poze totale facute. Se estimează că vom face 1,2 trilioane de fotografii în 2017. Să sperăm că nu va dura mult timp să scăpăm din obsesia noastră de făcut selfie.

6.      YouTube are peste un miliard de utilizatori și reprezintă o treime din toți oamenii de pe internet. Vizitatorii vizionează 6 miliarde de ore de video în fiecare lună, inclusiv un echivalent de 68.000 ani vizionând primele 10 videoclipuri muzicale în 2015. Interesant este că peste 80 la suta din observatorii YouTube trăiesc în afara SUA. Acest lucru ar putea explica de ce americanii sunt înțeleși atât de greșit.

7.      În timp ce statisticile YouTube sunt impresionante, conturile serviciul de streaming echivalează doar 18 la suta din toata latimea de banda on-line. Netflix, pe de altă parte, reprezintă un enorm 36 la suta in timpul orelor de vârf, în timp ce în general streamingul ocupă 70 la suta din latimea de banda consumata. Interesant este faptul că cei mai mulți nu sunt conștienți că Netflix trimite, de asemenea, DVD-uri.

8.      Facebook are în prezent 1,86 miliarde de utilizatori, care, dacă ar fi fost o țară ar cea mai populată țară de pe pământ. Aproape 80 la suta din utilizatorii online folosesc Facebook, cu un al doilea la distanță, de 32 la suta, reprezentat de Instagram (de asemenea, deținut de Facebook). De fapt, Facebook și toate aplicațiile sale partenere și servicii reprezintă o medie globală de 50 de minute pe zi din timpul nostru. Nu timpul meu - Sunt pe Netflix.

9.      Au existat 90 de miliarde de descărcări de aplicații de pe toate dispozitivele mobile iOS și Android în 2016. Cu toate acestea, Google și Facebook Apps fac noua din primele 10 de aplicații mobile folosite în fiecare zi, doar Snapchat (numărul nouă) fiind capabil să rupă această listă. Mă întreb cât de mulți oameni la nivel global îl folosesc pentru funcția telefonului.

10.  Amazon nu este un retailer on-line - este o companie de tehnologie. În crearea infrastructurii necesare pentru a-și rula serviciile, Amazon a descoperit că au un lucru bun și a început să ofere Amazon Web Services (AWS) ca un serviciu de infrastructură IT pentru alte întreprinderi. Astăzi, una din patru companii rulează pe AWS (inclusiv Snapchat, Netflix, Adobe și NASA, pentru a numi doar câteva) și unul din trei utilizatorii vor vizita un site AWS in fiecare zi. Amazon controlează sute de mii de servere care operează în 42 de "zone de disponibilitate", în 16 regiuni geografice din întreaga lume, iar compania adaugă suficiente noi servere - în fiecare zi - au gestionat Amazon atunci când a fost o afacere de șapte miliarde de dolari. Pentru era roboților și schimbarea puterilor la nivel mondial, eu îmi rezerv  URL-ul facegoogleamazonstan.com.

În timp ce toate aceste statistici sunt uimitoare, realitatea este că web-ul așa cum îl știm - Facebook, YouTube, Amazon, Netflix, etc - reprezintă doar patru la sută din totalul web-ului detectabil. Restul este un "web adânc, invizibil sau ascuns", sau ceea ce nu este detectabil prin intermediul motoarelor de căutare standard. Acest loc nu este pentru cei slabi de inima - dar este, dacă sunteți jucători pe piața cărților de credit furate, a armelor sau a drogurilor.

Poate cel mai dificil este să prezici încotro se va îndrepta Internetul. Suntem în mod clar în primele etape ale potențialului său, și poate fi distractiv să visăm la cum va arata viața în doar câțiva ani de acum încolo.

 

Sursa: INC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.