FB Promo
10 Obiceiuri gresite care sunt de fapt bune pentru tine
Vizite: 2602
18 septembrie 2017
10 Obiceiuri gresite care sunt de fapt bune pentru tine
10 Obiceiuri gresite care sunt de fapt bune pentru tine
Share |

Vești bune: Unele din obiceiurile tale rele s-ar putea să nu fie rele pană la urmă. De obicei avem tendința să catalogam obiceiurile ca fiind bune sau rele. E de bun simț, dar câteodată linia între bun și rău nu e atât de limpede. Unele obiceiuri despre care noi credem că sunt rele s-ar putea să fie totuși bune pentru tine în situațiile potrivite.

Iată câteva obiceiuri asupra cărora s-ar putea să te răzgândești:

1. Amânarea. Intra-o cultura în care alergăm în mod constant la viteză maximă, făcând mai multe sarcini în același timp și fiind distrași, nu realizăm întotdeauna cât de obosiți și stresați suntem. Uneori cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru tine e să amâni ce ai de făcut și să îți amintești că nu totul trebuie să fie rezolvat așa urgent.

2.Plictiseala. Majoritatea oamenilor condamnă plictiseala deoarece au impresia că dovedește o lipsă de resurse și motivare. Dar să fi plictisit poate fi o metoda prin care îți dezvolți gândirea creativa. Iți poate oferi spațiul de care ai nevoie pentru a schimba probleme vechi în soluții inovatoare sau să îți găsești noi zone de gândire și imaginație.

3. Să spui nu. Am fost învățați că a spune "nu" este un act de egoism. În schimb opusul, a spune da la orice, poate duce la surmenaj, energie risipită și resentimente. Daca înveți să spui nu in mod elegant lucrurilor care nu au importanță îți vei elibera programul astfel încât vei putea să te concentrezi pe cele mai importante lucruri.

4. Să faci mai puțin. Cultura muncii din ziua de azi spune că mereu ar trebui să faci mai mult. Ne face să credem că mereu rămânem în urmă indiferent de cât de mult lucrăm. Fă mai puțin. Împarte sarcini. Ține sub control proiectele când amenința că pot scăpa de sub control.

5. Deconectează-te. Chiar dacă spui nu, amâni, sau faci mai puțin, nu te poți reîncarcă daca încă te gândești la ce ai de făcut. Ca să îți revii așa cum trebuie, e nevoie să te deconectezi complet. Ascultă muzică, pictează sau meditează, citește o carte sau mergi într-o plimbare prin pădure. Să te pierzi într-un alt univers pentru puțin te poate energiza foarte mult.

6. Să îți pierzi cumpătul. Suntem învățați că niciodată nu trebuie să ne pierdem cumpătul, că trebuie să ne stăpânim emoțiile în orice situație. Dar sunt momente când este bine, chiar necesar, să îți dai drumul și să refulezi. E mult mai sănătos să îți pierzi cumpătul din când în când decât să ții în tine până când nu mai poți și răbufnești; sau să ții totul în interior și să-ți faci rău psihic.

7. Să vizezi cu ochii deschiși. Mulți oameni cred că a visa cu ochii deschiși e un fel de lene, dar să-i permiți minții tale să rătăcească e unul din cele mai bune lucruri pe care îl poți face pentru tine. Te ajuta chiar în a-ți dezvolta capacitățile de a rezolva probleme. Așadar, chiar dacă poate crește timpul necesar pentru a rezolva sarcina din fața ta, te poate ajuta în a fi eficient când vine vorba de rezolvat și înțeles probleme mai mari.

8.Dezordinea. Unele studii au arătat că un mediu dezordonat poate fi bun pentru productivitate, mai ales dacă la locul de munca ai nevoie să fi creativ. Camerele ordonate pot fi plăcute si liniștitoare dar dezordinea e potrivita pentru soluții neconvenționale.

9.Agitația. S-ar putea să ți se fi spus că agitația e un obicei rău. Dar cercetătorii au descoperit că a te mișca in scaun, a bate din picior, a-ți legăna picioarele sau a bate din degete îți pot crește metabolismul și pot avea o influență pozitiva in condiția ta fizică.

10. Dormitul târziu. Mulți oameni cred că cei care dorm sunt leneși și nemotivați. În realitate, mulți nu au parte de odihna necesară în timpul săptămânii și încearcă să recupereze pe parcursul weekendului. Somnul insuficient este asociat cu o paletă largă de boli de sănătate, de la risc de atac vascular cerebral la creșteri în greutate. Așadar nu îți vitregi corpul de ceea ce are nevoie. Nu dormi toata ziua dar nici nu te simți rău daca amâni de câteva ori alarma deșteptătoare.

Acum mergi și bucură-te de unele obiceiuri pentru care te simțeai vinovat pana acum!

 

 


Autor: INC
Lasa un mesaj
Nume (obligatoriu)
Adresa ta de e-mail (aceasta nu va fi publicata)
Mesaj
Completeaza textul din imagine
Parteneri:
Centru de Limbi Moderne, cursuri si testare internationala, Servicii educationale de calitate. Proiecte sociale si programe de dezvoltare personala.
Language Center & Professional Training, Internet & Software Development Solutions, Multimedia Development, Audio & Video Production
INFOO Hosting, Register and Transfer Web Domain Names: .com .org .info .ro and more
Ofera informatii, consiliere, asistenta si raspunsuri la intrebari privind Uniunea Europeana in judetele Timis si Caras-Severin.
Centrul de Voluntariat Timisoara asigura comunitatii posibilitatea solutionarii problemelor prin intermediul voluntariatului.
YMCA Romania are ca scop dezvoltarea societatii contemporane prin formarea pozitiva a tinerilor, pentru consolidarea comunitatii.